SALVEAZA!

Patrimoniul Primei Scoli Romanesti

Activitatea noastra din ultimii 2 ani urmareste prezervarea si punerea in valoare a Patrimoniului Primei Scoli Romanesti din Brasov.

Un prim pas realizat anul trecut a fost realizarea de reparatii la spatiile Muzeului astfel incat activitatea sa se desfasoare intr-un mod civilizat, iar patrimoniul sa nu fie pus mai mult in pericol.

In 2017 Rotary Kronstadt a initiat proiectul :  „TRECEM HOTARE, PRIN DIGITALIZARE! Cu un leu salvezio pagină de patrimoniu cultural!”.  Pentru aceasta a fost creata o platforma online pentru stocarea si accesarea acestei arhive si au fost instruita o echipa de tineri pentru a realiza lucrarile efective de manipulare, scanare, prelucrare digitala a imaginilor, crearea cartilor digitale si postarea acestora pe platforma.

Datorita dificultatilor si grijei cu care pot fi manipulate aceste obiecte de patrimoniu propunerea lor pentru salvare va fi facuta in mod gradual. De exemplu au fost salvate deja 2 titluri si au fost propuse pentru salvare alte 6 pentru perioda imediat urmatoare.

Prin acest proiect dorim sa punem la dispozitia largului public in mod GRATUIT arhiva digitalizata a muzeului.

Pentru aceasta avem nevoie de sprijinul Dumneavoastra.

Ce poti face tu?

- Finanteaza serviciile de salvare si digitizare a cartilor din categoria “Patrimoniu de salvat”

  •  Numele tau sau al companiei tale va fi asociat permanent cu salvarea acestui obiect de patrimoniu – vezi sectiunea “Salvatori”
  •  Vei primi o copie tiparita a cartii salvate de tine, si o un certificat de recunoastere a gestului tau.
  • Poti urmari indeaproape procesul de salvare, vizitand sau chiar colaborand cu echipa de lucru.

- Finanteaza serviciile de pastrare si conservare a patrimoniului deja salvat, achizitionand una sau mai multe carti din sectiunea “Patrimoniu salvat”

  •  Vei primi o copie tiparita a cartii salvate de tine, si o un certificat de recunoastere a gestului tau.

-  Doneaza pentru sustinerea acestui proiect – poti cumpara produsul donatie de 50, o data sau de mai multe ori.

  •  Vei primi un certificat de recunoastere al gestului tau.

 - Povesteste tuturor despre activitatea si patrimoniul  Primei Scoli Romanesti

  •  Pentru ca o povesta sa fie vie, ea trebuie ascultata de cat mai multi! Orice Like and Share conteaza iar noi iti vom intoarce favoarea imartasind povestile tale in acelasi mod

- CAMPANIA 2%

  •  Prevederea 2% este un mecanism de transparență fiscală prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot direcționa 2% din impozitul lor pe venit către o organizație neguvernamentala (asociație sau fundație). Puteți astfel decide către cine merg 2% din impozitele dumneavoastră! Cât vă costă? Doar completarea si trimiterea unui formular. Veți transfera o parte din banii datorați către bugetul statului pentru activiatea Primei Scoli Romanesti.

-  Vizitati Muzeul Primei Scoli Romanesti

  •  Probabl acesta este cel mai mare support pe care il puteti oferi acestui lacas de cultura cat si Dumneavoastra!